Bio

Geboren en getogen in Zeeland, waarna ik naar Amsterdam vertrok om te gaan studeren. Tijdens mijn studie politicologie ben ik actief geworden bij DWARS Amsterdam, GroenLinkse jongeren, waar ik onder andere duo-voorzitter werd.

Tijdens mijn studie realiseerde ik me dat ik in mijn onderzoeken en papers vrijwel altijd keek naar milieu-vraagstukken. Daarop besloot ik een minor Future Planet Studies te gaan volgen. Na het behalen van mijn bachelordiploma ben ik naar Wageningen verhuisd, om daar de Master Urban Environmental Management te volgen. Tijdens mijn laatste jaar aan de UvA, was ik al betrokken geraakt bij de Federatie van Jonge Europese Groenen (FYEG), het DWARS van Europa. Onder andere in hun klimaat en energie-werkgroep en diverse evenementen rondom klimaatverandering. In 2013 besloot ik me te kandideren voor het Europese verkiezingscampagneteam en werd verkozen.

Ondertussen werd ik in Wageningen actief voor GroenLinks. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, werd ik lid van de programmacommissie en het campagneteam. Naar aanleiding van mijn werk daar werd ik gevraagd of ik me kandidaat wilde stellen voor de gemeenteraad. Uiteindelijk besloot ik op een onverkiesbare plek te gaan staan en studenten-campagneleider te worden.

Als afstudeerproject besloot ik onderzoek te doen naar het effect van milieu-projecten in achterstandswijken. Dit naar aanleiding van een college over Augustenborg. Een achterstandswijk in Malmö, Zweden, waar verduurzaming de kwaliteit van leven vergroot had. Op bezoek in voormalig Vogelaarwijken, heb ik ontzettend veel geleerd. De Vogelaarprojecten waren vrijwel niet gefocust op duurzaamheid, terwijl de bewoners daar wel degelijk behoefte aan hadden. Met name de verhalen over het belang van een stabiele energierekening zijn me bij gebleven.

Voor mijn afstudeerstage besloot ik na twee jaar lang internationaal Engels gesproken te hebben, mijn Engels te polijsten in Nieuw-Zeeland. Ik liep stage bij de gemeente Wellington. Na deze stage, kreeg ik een baan als onderzoeker aangeboden in de New Zealand Center for Sustainable Cities. Ik nam deel aan de Climathon, een start-up competitie die mijn team won, waarna we tweede wereldwijd werden. Na anderhalf jaar in Nieuw-Zeeland gewoond te hebben, begon ik Europa toch teveel te missen en besloot terug te verhuizen.

Terug in Amsterdam, werkte ik als communicatiemedewerker mobiliteit bij Milieudefensie. Daarnaast werd ik verkozen als co-spokersperson (duo-voorzitter) van FYEG. In deze rol vertegenwoordigde ik de ongeveer 10.000 jongeren die lid zijn van nationale Groene jongerenpartijen.

Momenteel werk ik als campaigner Doel en Tihange bij WISE Nederland. In deze gecrowdfunde rol, voer ik campagne om de scheurtjescentrales in België zo snel mogelijk gesloten te krijgen. Daarnaast ben ik actief in de klimaatbeweging.

August 8, 2018